søndag 27. desember 2009

Litt mer iSlate

Syns bare det er litt morsomt å tenke på at hvis tableten til Apple blir en suksess (noe den mest sannsynlig blir), følger det såklart masse skeptikere med. De som heller kjøper kopien som prøver å etterligne designet og feiler i utførelsen. - Det følger jo med utskyvbart keyboard da! Og den har bedre prosessor eller kamera eller 4G nettverk eller blablabla. Det er disse menneskene som går etter spesifikasjonene i stedenfor innholdet, de samme som velger HTC fremfor iPhone.

Og det må de jo få lov til. Det er bare det at Apple har skjønt hva folk flest egentlig vil ha: tilgjengelighet og brukervennlighet. Avtalene de etter ryktene har fått, har muligheten til å revolusjonere måten vi forholder oss til aviser, magasiner og bøker på.

- Men denne tableten har jo keyboard og commandterminal!

Jada. Fortsett å si det til deg selv, akkurat sånn som at iPhonen ikke har bra nok kamera. Eller som at folk fortsatt er nødt til å ha en fysisk CD-plate for å høre på musikk. Det er den samme staheten som gjorde at iTunes så lenge hadde DRM, og som gjør at vi fortsatt forholder oss til platebransjen gamle illusjon om hvordan musikkindustrien skal fungere.

Folk vet hva de vil ha. De vil ha dingser som fungerer og er enkle å bruke, og de vil ha bra musikk. Det er i bunn og grunn det eneste som betyr noe.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar