søndag 27. desember 2009

Apple iSlate?

Midt i jula kommer det mer og mer konkrete rykter angående Apples nye dings og jeg følger så klart med. iTablet eller iPad har den blitt kalt lenge, og skal være Apples mellomting mellom netbooken og smartphonen. Navnet skal nå visstnok bli iSlate, og den skal annonseres i januar på Apples årlige utstilling.

Blir dette en suksess? Personlig tror jeg ikke at Apple kan gjøre mye feil for tiden, de har kundene i sin hule hånd og vil nok ikke gjøre dette til noe flopp. Ryktene sier at de har vært i samtaler med New York Times og andre medieselskaper om levering til dingsen noe jeg syns er ganske interessant. I steden for å prøve å ta en del av netbookkaka ved å lage en billig, liten mac vil de lage en underholdningsburk med innhold levert direkte fra innholdsleverandørene. Genialt! Dette skal visst bli en bokleser som skal ta opp konkurransen med Amazons Kindle også.

Det er denne typen nytenkning vi er nødt til å se mer av i musikkindustrien også! Istedenfor å prøve å ta igjen Apples forsprang med iTunes må butikkene prøve å gi kunden noe unikt, med mer direkte tilgang til musikken. Streamingtjenestene som stadig dukker opp er en god trend, men er det nok for hvermannsen?

Jeg tror ikke det er noen tvil om at det er abonnementstjenester og streaming som er fremtiden til musikken. Folk vil ha ubegrenset tilgang til musikk, og helst gratis. Det har vi fått med Spotify. Så hva er neste skritt? Mange tror det må være mer interaksjon med sosiale nettjenester som Facebook. Andre tror det å selge større interaktive pakker med musikk, video og bilder. Det viktigste tror jeg er å gjøre det så enkelt og tilgjengelig så mulig. Her har musikkbransjen mye å lære av Apple. Vi trenger en platform hvor plateselskapene har direkte kontakt med lytterne, hvor lytterne kan dele det de lytter til med kjente, og hvor det er lagt til rette for pakkekjøp av musikk/video ++ i tillegg til streaming.

Nå må bare noen kjappe seg så Apple ikke tar over hele markedet. Det er nesten for sent allerede.

1 kommentar: